top of page
  • Foto van schrijverProject Fors

Een nogal ingrijpend ongeluk


Voor Een nogal ingrijpend ongeluk hebben Jolanda van Alten, Anna Pool en Monique v.d. Vaart zich bij Project Fors gemeld.Deze drie actrices hebben een lange staat van dienst in de theaterwereld bij verschillende gezelschappen.Het drietal is de afgelopen jaren regelmatig in diverse theaters en op theaterfestivals te zien geweest en is momenteel hard aan het werk met Een nogal ingrijpend ongeluk door Peter Aten. Een tragikomedie die zich afspeelt begin jaren ‘90 met een plot dat begint in WOII.

Drie zussen komen bij elkaar om het huis van hun pas overleden moeder leeg te ruimen. Tijdens het opruimen komen ze spullen tegen die verhalen oproepen en dan blijkt dat ze daar vaak alle drie een andere herinnering aan bewaren. Als een rode draad door het verhaal loopt de alcoholische verslaving van hun moeder en het feit dat de jongste zus van een andere vader is dan de eerste twee. Een treffen vol verwijten, wrange humor en een verrassende ontknoping volgt in deze tragikomedie van Peter Aten.

De actrice’s repeteerden zelfstandig met regie-advies door Marcel Kragt, verbonden aan Project Fors, welke ook de productie voor haar rekening nam. Een nogal ingrijpend ongeluk was te zien in maart 2011 in de bovenzaal van de schouwburg Haarlem.


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Contouren

Comments


Project Fors

theatermakers
logo wit.png
bottom of page